Архивы за месяц: июня 2017

48,3 мільйони збитків, — Луценко вніс подання на арешт нардепа Добкіна. Подробиці

Dobkin-Mihailo2-500x375

 

Генпрокурор Юрій Луценко вніс подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата  від Опоблоку Михайла Добкіна, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це Луценко написав на своїй сторінці у Facebook.

«Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата М. Добкіна, в діях якого вбачаються ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м. Харкова нормативною вартістю понад 220 млн грн», — написав Луценко.

#Порошенко наградил орденом экс-прокурора #АТО Кулика, которого подозревают в незаконном обогащении

Kulik-Konstyantyn1

 

Работающего сейчас в Генпрокуратуре Константина Кулика антикоррупционные органы подозревают в незаконном обогащении, сообщает Национальное бюро расследований Украины.

28 июня 2017 года, в честь Дня Конституции президент Петр Порошенко наградил орденом За заслуги III степени фигуранта расследования Национального антикоррупционного бюро и Специализированной антикоррупционной прокуратуры Константина Кулик — ныне замглавы департамента международно-правового сотрудничества Генпрокуратуры.

Бывший прокурор сил АТО, как говорится в тексте указа президента №168/2017, был отмечен за "значительный личный вклад в государственное строительство, социально-экономическое, научно-техническое, культурно-образовательное развитие

Активісти показали статки і палац найбагатшого прокурора Юрія Кривобока. Відео

prokuratura1

 

Старший слідчий в особливо важливих справах Департаменту спеціальних розслідувань Юрій Кривобок вже кілька років є найбагатшим прокурором України.

Про це йдеться у матеріалі проекту PROSUD, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Вказується, що він отримав відповідну посаду у ГПУ в 2014 році. До цього з 2009 по 2014 років Кривобок працював прокурором Оболонського району Києва.

Активісти проаналізувавши декларації прокурора за 2013, 2015 та 2016 роки виявили у власності сім’ї Кривобок «надзвичайно велику кількість рухомого та нерухомого майна, а також доходів на суму у понад 182 млн. грн».

Показана вся роскошь официально нищего нардепа Антона Яценко. Видео

Yacenko-knopkodav1-500x388

 

Народный депутат Антон Яценко известен, как автор масштабных коррупционных схем в области государственных закупок, сообщает Национальное бюро расследований Украины.

Чтобы оформить тендер ранее приходилось платить подконтрольным депутату организациям дань. Об этом в Facebook пишет журналист-расследователь Денис Бигус.

“А 5 лет тому Антон за малым не нагнул всю куплю-продажу недвиги. Всю вообще. Чтоб совершить любую сделку по недвиге, надо было отбашлять. А, вы схему уловили.

Помощника нардепа Татьяны Юзьковой задержали по делу о взяточничестве Розенблата-Полякова

habar2-500x330

 

Антикоррупционные органы задержали помощника депутата Верховной Рады Татьяны Юзьковой (фракция Радикальной партии Олега Ляшко) в рамках расследования дела о взяточничестве депутатов Борислава Розенблата («Блок Петра Порошенко») и Максима Полякова («Народный фронт»).

Об этом Национальному бюро расследований Украины сообщил источник в парламенте. По его словам, задержание состоялось 19 июня.

Задержанный помощник — один из шести подозреваемых по делу.

Как земельщики зарабатывают на дерибане земли под Киевом

zemlya-prodaz1-500x382

 

Мы начинаем публиковать серию журналистских расследований, в которых раскроем теневые схемы заработка земельщиков, судей и других чиновников.

Сегодня речь пойдет о Вышгородском районе Киевской области. Там целые участки леса задним числом выводятся из государственной собственности и переоформляются на частных лиц, которые, в свою очередь, дробят их и перепродают. Законные собственники, лесные хозяйства, узнают о том, что на их территории появились частные владения по чистой случайности из открытых источников. При сверке координат подозрительных участков выясняется, что это и есть собственность лесхоза, но теперь у нее другое целевое назначение и новый собственник. К сожалению, такие схемы невозможны без поддержки вышестоящих органов власти, которые закрывают глаза на подобные ситуации и только шире оттопыривают карман.

Охоронця нардепа Розенблата затримали з хабарем в $200 тис. Подробиці

habarnik-police1

 

Хабар у розмірі 200 тисяч чоловік отримав за вирішення питання з ліцензування видобутку бурштину, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Детективи НАБУ затримали охоронця народного депутата БПП Бориса Розенблата під час отримання хабара.

Про це «Українській правді» розповів нардеп БПП Сергій Лещенко.

За словами політика, хабар у розмірі 200 тисяч чоловік нібито отримав за вирішення питання з ліцензування видобутку бурштину.

Давній бізнес-партнер #Порошенко — #Гладковський розкрадає оборонний бюджет. Подробиці

Gladkovskyi-Oleg1

 

У той час, коли пенсіонерка зі сльозами на очах передає у зону АТО хоч декілька гривень, війна робить багатшими  високопосадовців, які курують військовий напрям.

Першого заступника секретаря РНБО, голову Міжвідомчої комісії з військово-технічної співпраці та експортного контролю озброєння в Україні Олега Гладковського спіймали на цікавих операціях.  Підконтрольні йому фірми за бюджетні гроші купили одна в одної 4 позашляховики, а корупційна різниця потрапила на офшор чиновника.

Суддя Руслан Арсірій приховав маєток з капличкою під Києвом. Відео

Arsirii-Ruslan1

 

Суддя Окружного адміністративного суду м. Києва Руслан Арсірій не вніс у декларацію за 2016-й рік маєток під Києвом.

Про це ідеться у сюжеті програми «Наші гроші. Досудилися», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Згідно з декларацією, дружина та теща судді у 2012-му році придбали маленький будиночок площею 65 кв. м у селі Іванковичі, що в 30 км від столиці. На його місці вже виріс в рази більший маєток з власною капличкою, майбутнім басейном чи ставком і супутніми спорудами. За версією судді, все це — реконструкція старого будинку. У той же час, сусіди стверджують, що маєток збудований ще три роки тому.

Казнокрад #Аваков витратив на суд з нардепом #Лещенко державні гроші

avakov-poroshenko-kaznokrad1

 

Народний депутат БПП Сергій Лещенко повідомив, що оскаржуватиме рішення суду, який став на бік глави МВС Арсена Авакова.

Про це він сказав, коментуючи заяву міністра про те, що Подільський райсуд Києва зобов'язав Лещенка спростувати інформацію про стеження за ним, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

 За словами нардепа, він не був поінформований повісткою про засідання суду, на якому було ухвалене відповідне рішення.