Архивы за день: 09.06.2017

Князівство Медведчука — елітні будинки кума Путіна на Закарпатті та у Києві. Відео

Medvedchuk-Victor3

 

Журналісти показали величезний маєток глави адміністрації президента часів Леоніда Кучми Віктора Медведчука, який також є кумом президента Росії Володимира Путіна, в селі Жденієво Закарпатської області.

Сюжет зняло Громадське телебачення для програми «Слідство.Інфо», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як зазначається в матеріалі, будівлю огороджено парканами, а територія під посиленою охороною.

Всього, за даними журналістів, серед його нерухомості — заміська дача в Київській області та елітні котеджі в Києві на Оболонській набережній (загальна площа — 608 квадратних метрів). Вони записані за різними компаніями політика.

#Ляшко надышал на Ладан на 600 млн гривен. Расследование

Lyashko-krade1

 

7 июня 2017 года Государственная служба Украины по чрезвычайным ситуациям провела тендер на закупку 130 пожарных машин. Как выяснило Национальное бюро расследований Украины, контракт достался  черниговскому ООО «Промышленная компания «Пожмашина» (пгт. Ладан, Черниговская область). При стартовой цене 600,835 млн гривен ее предложение составило 600,335 млн грн. Таким образом, цена одной машины установлена на уровне порядка 4,6 млн грн, при том, что еще в 2016 году ГСЧС  покупала такие же у этой же компании по 3,8 млн грн.

Олег Бахматюк: аграрний барон і «убивця» банків. Розслідування

Bahmatuk-Zhevago1

 

 

Кар’єру Олег Бахматюк розпочинав із компанії «КГД». За кілька років від пересічного менеджера просунувся до комерційного директора.

Аграрний барон

У 2000-му Олег Романович розпочав власний бізнес. Займався і роздрібною торгівлею і нерухомістю, проте нічого не вдалося. І через два роки подався в політику. Його обрали депутатом Івано-Франківської міської ради.

Проте у 2003 році Бахматюк повернувся до бізнесу. Основним напрямком діяльності обрав агробізнес і заснував фірму «Авангард». Компанія швидко стала одним із найбільших виробників яєць не лише в Україні, а й у всій Європі.

Горе-банкир Олег Бахматюк пытается избежать возврата долгов Украине на 21 млрд грн

miting-Bahmatuk3

Владелец компании Укрлендфарминг Олег Бахматюк пытается избежать погашения долгов на сумму свыше 1,7 млрд долларов, сообщает антикоррупционный портал «Гривна».

Именно поэтому все претензии Нацбанка к Бахматюку за банкротство двух финансовых учреждений — «ВАБ Банк» и «Финансовая инициатива» — переводятся им в плоскость личностного противостояния с чиновниками.

Такое мнение высказал Александр Паращий, руководитель аналитического отдела инвестиционной компании «Concorde Capital».

За брехню у декларації порушено кримінальну справу проти #Кличко. Відео

klichko-stop1

 

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальну справу проти мера Києва Віталія Кличка. Причиною цьому послужила можлива неправдива інформація, внесена Кличком до його декларації. Цей факт був виявлений журналістами. Кримінальне провадження відкрили після того, як до НАБУ звернулися юристи «Центру протидії корупції», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Насамперед, НАБУ зацікавили закордонні маєтки мера Києва. Як зазначається, у електронній декларації нічого не сказано про власність Кличка у Гамбурзі та Лос-Анджелесі.