Архивы за день: 06.07.2017

Розтрата 116,8 млрд. грн, — НАБУ проводить обшуки в головному офісі Приватбанку в місті Дніпро

Privat-Kolomoyskyi1

 

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в головному офісі Приватбанку в місті Дніпро.

Про це розповіли у прес-службі НАБУ, повідомляє БанкІск.

«У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснюють слідчі дії в головному офісі ПАТ КБ „Приватбанк“ (м.Дніпро)», — йдеться в повідомленні.

В НАБУ уточнили, що ці дії проводяться в рамках розслідування кримінального провадження за фактами можливого зловживання своїм службовим становищем службовими особами Нацбанку, а також розтрати коштів Приватбанку в особливо великому розмірі, вчиненої менеджментом та власниками істотної участі вказаної банківської установи (ч.2 ст.364, ч.5 ст.191КК України), внаслідок чого держава понесла збитки в розмірі докапіталізації банку в сумі 116,8 млрд. грн.

НАБУ оприлюднило кадри отримання хабарів для Полякова і Розенблата. Відео. Розшифровка розмов

rada-zlodii1-500x278

 

На регламентному комітеті Верховної Ради, де розглядають подання Генпрокуратури щодо нардепа Максима Полякова у так званій «бурштиновій схемі», оприлюднили частину оперативного відео.

Національне антикорупційне бюро також виклало відео у мережу, повідомляє НБРУ.

 

Розшифровку показаного на засіданні комітету відео здійснив проект «Схеми».

Так, згідно із одним відеозаписом, 17 листопада 2016 року відбулася зустріч агента «Катерини» з помічником Полякова Тетяною Любонько, під час якої остання розповіла про механізм погодження законодавчих ініціатив та повідомила, що умовою сприяння у просуванні законопроектів «Катерини» є передача 15 тисяч доларів США, які будуть розподілені між Поляковим, народним депутатом Розенблатом та керівником «Держгеонадр» Бояркіним.